Priser på rens af faldsand

Kommuner og boligforeninger kan spare millioner på grøn omstilling på legepladserne

Prisen på rens af sand er en langt billigere end prisen på en udskiftning af sand

I Danmark har man hidtil primært udskiftet sand på legepladser, frem for at rense sand og faldgrus på legepladser. Det er der flere udfordringer ved, mener Vagn Hansen.

– Sand er et råstof, der er dyrt i indkøb, og udvindingen påvirker miljøet. Herudover lever en udskiftning ikke op til moderne standarder om genanvendelse. Det koster også penge at bortskaffe, og transporten på vejene koster både slid og CO2 i det grønne regnskab.

En rens af sand er derfor det bedste alternativ til en udskiftning, og prisen er langt under 50%. Få et uforpligtigende tilbud og pris på rens af faldsand her  

Derfor har vi indhentet inspiration til at løse opgaven på en mere miljøvenlig og økonomisk måde.

Især Sverige og Tyskland er længere fremme med rensning af sandet. Et tysk firma har opfundet en maskine, der vender sandet, filtrerer de større fysiske genstande fra og lader frisk luft komme til, således at de raske bakterier æder de døde og lugtende bakterier. På kort tid bliver hele indholdet i sandkassen sundt igen. Metoden kaldes biomekanisk rensning og er markant billigere end udskiftning.

– Regnestykket er simpelt. Hvis man skifter sandet i en sandkasse på 100 kvadratmeter én gang årligt, koster det omkring 40.000 kroner. Hvis man foretager en biomekanisk rensning af den samme mængde sand med en ny tysk opfindelse, koster det 11.000 kroner. Og så sparer man råstoffer, trafik på vejene og CO2, fortæller Vagn Hansen, der gennem sit firma O-Green Aps har valgt at investere i den patenterede, biomekaniske SandMaster-maskine.

Sandmasters biomekaniske metode, gør faldunderlaget blødt igen

Via den mekaniske rensning bliver de hårde områder i sandet bløde igen. Det medfører, at man kan leve op til de standarder og normer, som er udstedt af EU om stødabsorbering i faldområder.

Ifølge Vagn Hansen holder såvel det rensede som det udskiftede sand sig mellem 3-5 måneder, før det er beskidt igen. Renser man til gengæld sandet regelmæssigt, kan man vente i flere år med at skifte det fuldstændigt.

– I Sverige og Tyskland er der omkring 40 biomekaniske maskiner i brug, og vi har fået de første forespørgsler på opgaver i Danmark.

læs mere om vores pris på rens af sand og faldsand her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *