Cigaretskodder, glasskår, aluminiumsringe fra øldåser, ekskrementer fra fugle, hunde og katte er typiske og uønskede ting, man kan finde i en sandkasse. De er til stor gene for mange boligforeninger, børnehaver og idrætsanlæg, hvor børn og unge har risiko for at skære sig eller komme til skade.

– Det er helt uundgåeligt, at sandet bliver beskidt. Især fugle og andre dyr, der besørger i sandet skaber grobund for usunde bakterier – hertil anbefaler vi brug af Kotstop. Dertil kommer så fremmedlegemer, som ubetænksomme mennesker smider i sandkasserne, siger anlægsgartner Vagn Hansen, som dagligt beskæftiger sig med problematikken.

Problemstillingen er ikke ny, og de fleste renser de synlige urenhederne væk. Men det er ikke nok, advarer Vagn Hansen.

– I modsætning af, hvad mange tror, er det faktisk kun det øverste lag på 5-10 centimeter, der er sundt sand, mens resten nede i sandkassen hurtigt fyldes med bakterier. Affaldet trænger nemlig ned i sandet, hvor det omsættes, komposteres og derved opstår der usunde bakterier nede i underlaget.

Billigere løsning – det er billigere at rense faldsand frem for at udskifte til nyt

I langt de fleste tilfælde, vil det give mening at rense dit faldsand. Det er både billigere og langt mere nænsomt mod naturen. Står du og mangler faldsand, får du også en rigtig skarp faldsand pris hos os.