Ny metode kan rense sandet på legepladser og sportsanlæg.

Cigaretskodder, glasskår, aluminiumsringe fra øldåser, ekskrementer fra fugle, hunde og katte er typiske og uønskede ting, man kan finde i en sandkasse. De er til stor gene for mange boligforeninger, børnehaver og idrætsanlæg, hvor børn og unge har risiko for at skære sig eller komme til skade.

– Det er helt uundgåeligt, at sandet bliver beskidt. Især fugle og andre dyr, der besørger i sandet skaber grobund for usunde bakterier. Dertil kommer så fremmedlegemer, som ubetænksomme mennesker smider i sandkasserne, siger anlægsgartner Vagn Hansen, som dagligt beskæftiger sig med problematikken.

Problemstillingen er ikke ny, og de fleste renser de synlige urenhederne væk. Men det er ikke nok, advarer Vagn Hansen.

– I modsætning af, hvad mange tror, er det faktisk kun det øverste lag på 5-10 centimeter, der er sundt sand, mens resten nede i sandkassen hurtigt fyldes med bakterier. Affaldet trænger nemlig ned i sandet, hvor det omsættes, komposteres og derved opstår der usunde bakterier nede i underlaget.

Billigere løsning – det er billigere at rense faldsand frem for at udskifte til nyt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *